شب شنبه 8 مارس در شهر گوتنبرگ سوئد به شبی شیرین و به یادماندنی در همبستگی با دانشجویان دربند و زندانیان سیاسی و بر علیه فرودستی زن در ایران تبدیل شد. بالغ بر350 نفر از ایرانیان مقیم این شهر برای اعلام همبستگی با دانشجویان زندانی و گرامیداشت صدمین سالگرد 8 مارس در یکی از سالنهای بزرگ شهر جمع شدند و برگزاری چنین شبی را با شکوه تمام ممکن ساختند.
ایرج جنتی عطایی، بهرام چوبینه، شهلا دانشفر، مصلح ریبوار، فرشته ضیایی از فعالین دفاع از حقوق زنان در افغانستان، سلیمان قاسمیانی، افسانه وحدت، گروه موزیک Message از شهر استکهلم، مسعود مقدم و اکبر ذوالقرنین مهمانان مترقی چپ و سکولار شب همبستگی در گوتنبرگ سوئد بودند که در این برنامه به سخنرانی و شعر و ترانه خوانی پرداختند.
گروه موزیک Message و مسعود مقدم هر کدام با اجرای موسیقی زنده و ترانه خوانی، شور و حال ویژه ای به این جلسه داده بودند. ایرج جنتی عطایی در دو مرحله هر بار با خواندن زیباترین اشعار و ترانه هایش، حاضرین در برنامه را به شوق و کف زدنهای متوالی برانگیخت. دیگر سخنرانان و شاعران این جلسه هرکدام با اشعار و سخنان خود، سرکوب و اختناق سیاسی در ایران، شرایط سخت زندگی مردم و اعتراضات جاری در جامعه ایران، مبارزه علیه تبعیض جنسی و تلاش و مقابله مردم برای برون رفت از این شرایط هولناک را به تصویر کشیدند.
شهلا دانشفر در سخنرانی خود ضمن تبریک صدمین سالگرد 8 مارس به زنان و مردان برابری طلب و توضیح مبارزات آنها برای خلاصی از زندگی نابرابر و رفع تبعیض جنسی، و با اشاره به شرایط برده وار طبقه کارگر در ایران و حمایتهای بین المللی از مبارزات آنها، ضرورت یک مبارزه وسیع در دفاع از مردم ایران را توضیح داد.
سلیمان قاسمیانی، فرشته ضیایی و اکبر ذوالقرنین هرکدام با قرائت اشعار خود، زیبایی خاصی را به این جلسه داده بودند. افسانه وحدت یکی دیگر ازسخنرانان این جلسه بود که در صحبتهای خود با اشاره به نمونه های واقعی از زندگی نابرابر و تبعیض بر علیه زنان، حاضرین را به یک مبارزه گسترده برای پایان دادن به نابرابری دعوت کرد.
مصلح ریبوار نیز در سخنان خود به تاریخچه 8 مارس و مبارزات زنان پرداخت و ضرورت هرچه بیشتر این مبارزه را برای رسیدن به برابری کامل زن و مرد توضیح داد.
شب همبستگی با دانشجویان و بزرگداشت 8 مارس در گوتنبرگ، شبی پر از عشق به ادامه مبارزه در دفاع از مردم ایران بود. شبی مملو از عهد و پیمان با زندانیان سیاسی و دانشجویان دربند بود. جلوه ای از عزم و اراده و ایجاد یک پیوند عمیق انسانی با مبارزات مردم در داخل برای به انزوا کشاندن هر چه بیشتر رژیم اسلامی بود. این احساس و این پیوند در نگاه همه شرکت کنندگان، سخنرانان، ترانه سرایان، شاعران و هنرمندان این برنامه عمیقا دیده میشد. این احساس همبستگی و همدلی در گوشه و زوایای این برنامه کاملا مشهود.
جنبه دیگر شب همبستگی، ترکیب شدن آن با 8 مارس روز جهانی زن بود و این خود زیبایی و شور بیشتری را به مراسم داده بود و نقش و شرکت زنان در آن بسیار چشمگیر بود.
در پایان جلسه بهرام چوبینه به عنوان یکی از اعضای کمیته شبهای همبستگی با دانشجویان، در پایان برنامه براهمیت و ادامه شبهای همبستگی و تاثیرات آن بر روند آزادی و مبارزه دانشجویان تاکید و همه شرکت کنندگان و ایرانیان خارج کشور را به ادامه و شرکت گسترده در این شبهای همبستگی دعوت کرد و از عبدالله اسدی به عنوان سازمانده و هماهنگ کننده شب همبستگی در گوتنبرگ سوئد قدردانی و تشکر نمود.
در برگزاری این مراسم نقش رادیوهای محلی در شهر گوتنبرگ بسیار اساسی و کارساز بود. بسیاری از رادیوهای محلی در این شهر چه در مصاحبه با سخنرانان و گروههای هنری و چه در خواندن اطلاعیه آن، سهم و نقش زیادی را در ایجاد و برگزاری این مراسم ایفا کردند. به همین دلیل جا دارد از همه آنها عمیقا قدردانی و تشکر کرد.
این مراسم در فضایی بسیار شاد و پرشور برگزار شد و با توضیحات سیاسی، اشعار لطیف و شاعرانه و اجرای موزیک حرفه ای ترکیبی بسیار عالی داشت و به یک شب همبستگی به یاد ماندنی تبدیل شد وحلقه دیگری را از این مبارزه عظیم و اجتماعی به هم وصل کرد.
زنده باد شبهای همبستگی برای آزادی داشجویان و زندانیان سیاسی در ایران.
9 مارس 2008 برابر 19 اسفند 1386
عبدالله اسدی
گزارشی از شب همبستگی با دانشجویان دربند و زندانیان سیاسی
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment