به نقل از وب لاگ سوسياليسم يا بربري
عليرضا فيروزي در انتظار صدور حكم
بنا به گزاراشات علی رضا فیروزی از متهمان پروندهی دانشجویان دانشگاه زنجان در انتظار صدور رای دادگاه از دو پرونده همچنان در زندان است.
این فعال دانشجویی که از دوشنبه ١٧ فروردین ماه توسط دادستانی زنجان بازداشت و روانهی زندان زنجان شده بود، بدون حضور وکیل خود در دادگاه دوم محاکمه و در انتظار صدور حکم است.
همچنين دادستانی زنجان پرونده جدید دیگری را برای او به خاطر نویسندگی در وبلاگ شخصی اش مفتوح کرده و بعد از بازجویی چندین ساعته از وی در این رابطه٬ پروندهی او را به دادگاه فرستاد. گفتني است كه دادستاني از قبول وثيقه براي آزادي او مخالفت كرده و او هم اكنون در بازداشت است.
شبنم مددزاده و برادرش تحت فشار با خانواده خود تماس گرفتند
در حالیکه بیش از ۵۰ روز از بازداشت شبنم مددزاده دانشجوی دانشگاه تربیت معلم تهران و برادر وی می گذرد، شب گذشته این دو نفر با خانواده خود تماس تلفنی برقرار کردند.
به گفته پدر این دو، فرزندانش در حالیکه صدای نحیف و وضعیت نامناسب روحی داشتند از وی خواستند که تا آنها نخواسته اند دیگر به دادگاه مراجعه ننمایند. به گفته وی « فرزندانم گفته اند که تا ۱۵ اردیبهشت هیچ مراجعه ای به دادگاه ننمایم. این در حالی است که پیش از این در مراجعه به دادگاه به کرات مسئولین پرونده وعده داده بودند که تا روز ۲۰ ام فروردین پاسخ مشخصی در رابطه با وضعیت فرزندم به من خواهند داد.»
به نظر می رسد تماس شبنم مددزاده و برادر وی، به صورت اجباری و دیکته شده انجام شده است تا به این ترتیب شرایط برای بازجویی آزادانه آنها فراهم شود.
نگرانی از وضعیت جسمانی دانشجویان در بند با افزایش مدت بازداشت و ادامه تماس های تحت فشار با خانواده آنها در حال افزایش است.
4احضار دانشجوي محروم از تحصيل دانشگاه علامه به دادگاه
4 دانشجوي محروم از تحصيل دانشگاه علامه روز دوشنبه 17 فروردين در دفاع از خود،نسبت به انچه اقدام عليه امنيت كشور ،تبليغ عليه نظام ،شركت در اجتماع غير قانوني به قصد بر هم زدن امنيت و اخلال در نظم كشور از سوي حاكمیت خوانده ميشد به دادگاه احضار شدند . خبراتهامات ياد شده در حالي به مهديه گلرو، صادق شجاعي، سعيد فيضالله زاده و مجيد دري زده شد كه تنها 2 روز از اتمام تعطيلات سال جدید ميگذشت كه البته اين مسأله به تجمع اعتراضی كه آذر ماه 86 در فضاي دانشگاه علامه جهت بيان مطالبات اين دسته از دانشجويان شكل گرفته بود، مربوط ميشد.
گفتنیست که 4 دانشجوي محروم از تحصيل دانشگاه علامه ضمن رد هرگونه اتهام وارده به خود، اظهار داشتند تا زماني كه به دانشگاه باز نگرديم اصرار خود را در، برگشت به دانشگاه ادامه خواهيم داد. در حال حاضر حقوق دانشجويان بالاخص 4 دانشجوي دانشگاه علامه با محروميت از تحصيل مهديه گلرو(6ترم)، صادق شجاعي(6ترم)، مجيد دري(4ترم)، سعيد فيضالله زاده(4ترم) كاملاً سلب شده است.
بازداشت علیرضا فیروزی از متهمان پرونده دانشگاه زنجان
صبح روز دوشنبه ١٧ فروردين، علیرضا فیروزی ، فعال دانشجویی توسط دادستانی زنجان بازداشت شد.
این فعال دانشجویی در پی احضار به دادستانی شهر زنجان پیرو پرونده موسوم به دانشگاه زنجان که در پی افشاگری در خصوص تعرض یکی از مسئولان دانشگاه ایجاد شده بود بازداشت شد.
این پرونده که دارای هفت متهم!!! می باشد از چندی پیش مورد رسیدگی دادگاه این شهر قرار گرفته بود اما دلیل بازداشت علیرضا فیروزی مشخص نمی باشد، گفته میشود که دادستانی شهر مذکور برای آزادی نامبرده قرار وثیه ۵۰ میلیون تومانی صادر نموده است.
انتقال پرونده کاوه رضایی به دادگاه انقلاب هشتگرد
پرونده کاوه رضایی دانشجوی اخراجی دانشگاه همدان که چندی پیش توسط ماموران وزارت اطلاعات شهرستان هشتگرد دستگیر و به وزرات اطلاعات همدان انتقال داده شده بود، دیروز به شعبه ۴ دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان هشتگرد منتقل شد.
دادگاه انقلاب همدان، خود را از رسیدگی به این پرونده رد صلاحیت کرده است.
لازم به ذکر است این دانشجو پس از ۹ روز بازداشت با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد گشته است.
احضار ۶ تن از دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران به کمیته ی انضباطی
در پی حمله عوامل بسیج با سلاح سرد در اسفند ماه گذشته ۶ دانشجوی دانشگاه تربیت معلم تهران به کمیته ی انضباطی احضار شدند. مهران عباس زاده، امین شجاع، محمد قدس، حمزه جوانمرد، فاطمه حیدری و تکتم نقدی دانشجویان احضار شده به کمیته انظباطی هستند.
اسفند ماه گذشته هم زمان با بازداشت شبنم مددزاده، دانشجویان تربیت معلم با انتشار دو بیانیه اعتراض خود را نسبت به غیرقانونی بودن این بازداشت ابراز نموده و آن را محکوم کردند. که طی آن عوامل بسیج دانشگاه با سلاح سرد به دانشجویان حمله ور شده و دوتن از آنان را مضروب ساخت.
محمد قدس و حمزه جوانمرد از دانشجویان احضار شده به کمیته ی انضباطی بودند که طی درگیری مذکور به شدت مضروب گردیده و به بهداری دانشگاه منتقل شدند.
هم چنین در هفته ی جاری مهران عباس زاده از دانشگاه تربیت معلم و امین شجاع نیز به کمیته ی انضباطی احضار شدند. اتهامات بیان شده برای این دو دانشجو، نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، اخلال در نظم دانشگاه، توهین به مسئولین، توهین به بنیانگذاران بسیج از طریق پخش بیانیه و هم چنین ایجاد درگیری و ربودن عینک یک دانشجوی بسیجی (!) ذکر شده است.
لازم به ذکر است که کمیته ی انضباطی برای هیچ یک از موارد اتهامی مصداقی ذکر نکرده است و با این حال خواسته است تا دفاعیات خود را ارائه دهند.
صدور حکم انضباطی برای دانشجوی علوم پزشکی شهرکرد
روز گذشته کمیته انضباطی تجدید نظر دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد حکم آرش کوهی دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد را به وی ابلاغ نمود.
طبق این حکم وی به توبیخ کتبی و درج در پرونده به دلیل انتقاد از حراست دانشگاه محکوم گردید.
لازم به ذکر است این حکم در پی شکایت کاظمی مسئول غیرقانونی و بدون حکم دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از آرش کوهی صادر گردیده است.
این فعال دانشجویی طی ماه گذشته دو بار به کمیته انضباطی احضار شده است.
سلمان یزدان پناه، دانشجوی دانشگاه تهران در پی مراجعه به دادگاه با قرار کفالت آزاد شد
سلمان یزدان پناه دانشجوی دانشگاه تهران که در چند روز گذشته به دادگاه انقلاب احضار شده بود پس از مراجعه به شعبه سوم بازپرسی امنیت دادگاه انقلاب از سوی بازپرس این شعبه متهم به برهم زدن امنیت شهر تهران در سال ۸۶ شد.
بازپرس پرونده به این دانشجو اعلام کرد که شاکی ایشان ستاد فرماندهی نیروی انتظامی می باشد و این دانشجو به گفته فرماندهان نیروی انتظامی با تحریک دانشجویان به تجمع غیر قانونی مقابل خیابان کوی دانشگاه تهران موجب اخلال در امنیت عمومی شده است پس از بررسی پرونده سلمان یزدان پناه با قرار کفالت آزاد شد تا دادگاه تصمیم خود را در این زمینه متعاقبا اعلام کند.
نصب دوربین های مدار بسته و گیت های امنیتی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
دانشجويان پرديس علوم اجتماعي دانشگاه تهران سال جديد را در حالي شروع كردند كه در نخستين روز تحصيلي پس از تعطيلات با منظره دوربينهاي مداربسته در سطح دانشكده و مكانهايي در دست احداث جهت تعبيه گيتهاي امنيتي در آستانه در ورود به صحن دانشكده مواجه شدند.
دوربينها در اماكني نظير سايت و كتابخانه قرار داده شده اند.
دانشكده علوم اجتماعي همواره به داشتن فضايي كمابيش آزادتر براي تشكلها و فعاليتهاي دانشجويي شناخته مي شد.
چندي پيش رايانه هاي كتابخانه الكترونيك اين دانشكده، شبانه و به طرزي مشكوك به سرقت رفت و چندي بعد به نحوي مشكوك تر ،كليه رايانه هاي مسروقه يافته شده و به جاي اول خود بازگشتند. همزمانه با اين رويداد، برخي از فعالين دانشجويي اين دانشكده از زمينه ساز شدن اين رويداد براي اقدامات كنترلي و امنيتي بيشتر در سطح دانشكده ابراز نگراني مي كردند.
احضار سلمان یزدان پناه، دانشجوی دانشگاه تهران به دادگاه انقلاب
سلمان یزدان پناه دانشجوی دانشگاه تهران از سوی شعبه سوم بازپرسی امنیت دادگاه انقلاب احضار شده است.
در این احضاریه قید شده است که عدم مراجعه تا سه روز بعد از ابلاغ موجب صدور حکم جلب برای متهم شده و نیز متعاقبا حکم غیابی صادر می شود. از علت احضار یزدان پناه اطلاع خاصی در دست نیست.
گفتنی است این دانشجو در سالهای گذشته به دلیل شکایت رئیس دانشگاه امیرکبیر به دو ترم محرومیت از تحصیل و به دلیل اعتراض به حضور احمدی نژاد در دانشگاه تهران به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود و در سال گذشته نیز به دستور رئیس کمیته انضباطی دانشگاه تهران از کوی دانشگاه اخراج شده است.
نگرانی از امنیت جان دانشجویان زندانی در ایران
عباس حکیم زاده، مهدی مشایخی، نریمان مصطفوی، احمد قصابان، حسین ترکاشوند، مجید توکلی، اسماعیل سلمانپور و کورش دانشیار ۸ دانشجوی دانشگاه امیرکبیر هستند که در اسفندماه سال گذشته در دو حادثهی جداگانه بازداشت شدند. شبنم مددزاده، دانشجوی دانشگاه تربیت معلم نیز اوایل اسفندماه بازداشت شده است.
اتهامهای این دانشجویان مشخص نیست. قاضی حداد، معاون امنیت دادسرای تهران در گفتوگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران ادعا کرده «این افراد جریانات تند دانشجویی را برنامهریزی و هدایت میکردند و به ارائهی اطلاعات کذب و درج آن در اینترنت و همچنین مصاحبه با رادیوهای بیگانه میپرداختند.»
اعضای خانواده و دوستان این دانشجویان بسیار نگران این هستند که از این دانشجویان تحت شکنجه، اعتراف گرفته شود. تماسهای کوتاه تلفنی برخی از این افراد با خانوادههای خود از جمله مجید توکلی، حکایت از خطر در شکنجه بودن آنها در حین بازجویی دارد. برخی از این دانشجویان از جمله عباس حکیمزاده و حسین ترکاشوند، تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشتند. عباس حکیمزاده از نظر سلامتی در وضعیت خاصی است که نیاز به رسیدگیهای ویژه دارد. تاکنون تلاشهای خانواده و وکلای این دانشجویان برای ملاقات آنها و یا آزادیشان به هیچ نتیجهای نرسیده است.
علاوه بر اینها، شماری دیگر از دانشجویان، در بهمن و اوایل اسفندماه گذشته بازداشت شدند. تعدادی از آنها روزهای بعد آزاد شدند، اما یکی از آنها به نام محمد پورعبدالله، همچنان در بازداشت به سر میبرد. پورعبدالله اخیرا از اوین به زندان رجاییشهر انتقال داده شده است. خانوادهی وی گفتهاند که فرزندشان هنگام انتقال مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. زندان رحاییشهر محل نگهداری زندانیان خطرناک است و همین امر به نگرانی خانوادهی پورعبدالله افزوده است.
انفجار و آتش سوزی در خوابگاه میلاد دانشگاه آزاد واحد شهرکرد
صبح روز شانزدهم فروردین به علت نشت گاز بخاری در یکی از اتاق ها ی خوابگاه میلاد انفجار و آتش سوزی صورت می گیرد. قدرت تخریب این انفجار به حدی بوده که دیوار مابین دو اتاق کاملا از بین رفته و شاهدان عینی می گویند شعله آتش حتی از درب اتاق مجاور نیز به بیرون زبانه کشیده است.
اسامی دانشجویانی که در این حادثه زخمی شده اند ، باقرزاده، اسمی زاده، فرضی نژاد گزارش شده است. دو نفر از مجروحین در بیمارستان به صورت سرپایی درمان و یک نفر دیگر هم بستری شده است.
پس از این حادثه مولوی معاونت دانشجویی و استاندار چهارمحال از خوابگاه بازدید کرده و استاندار در جمع دانشجویان برای جلوگیری از تشنج قول خوابگاه جدید را داد. لازم به ذکر است با توجه به این که هیچ دانشجویی در تعطیلات در این اتاق نبوده مسئولیت این حادثه بر عهده مسئولین خوابگاه است.
همچنین در گزارشی که در شبکه خبر پخش شده است تأیید شده که علت این انفجار نصب غیراستاندارد بخاری و نشت گاز در یکی از اتاق های این خوابگاه بوده. اکبر معتمدی، سرپرست سازمان اتش نشانی شهرکرد اضافه کرد که در خوابگاه میلاد دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد ۶۰ دانشجو سکونت دارند و همه بخاری های این ساختمان غیراستاندارد نصب شده اند.
Monday, March 30, 2009- ادامه سرکوب دانشجویان پلی تکنیک: 4 ترم محرومیت از تحصیل
محمد یوسف رشیدی، دانشجوی دانشکده کامپیوتر دانشگاه پلی تکنیک و محسن غمین دانشجوی دانشکده عمران این دانشگاه، از دانشجویان سوسیالیست پلی تکنیک به دلیل شرکت در تجمع "دانشگاه گورستان نیست" که در روز دوشنبه 5 اسفند برگزار شد، هر یک به "منع موقت از تحصیل به مدت دو نیمسال با احتساب سنوات به انضمام محرومیت از تسهیلات رفاهی از قبیل وام، خوابگاه و غیره تا پایان دو نیمسال محرومیت" محکوم شدند.
این در حالیست که یوسف رشیدی پیش از این در مهر 86 به دو ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات و محرومیت از امکانات رفاهی تا پایان تحصیلات، محکوم شده بود. لازم به ذکر است که اجرایی شدن این حکم به منزله اخراج این دانشجو از دانشگاه می باشد.
همچنین پیش از این محسن غمین در 13 آذر 86 قبل از برگزاری مراسم روز دانشجو در دانشگاه تهران دستگیر شد و به مدت 2 ماه در انفرادی بند 209 زندان اوین بازداشت بود و به این دلیل، 1 ترم از تحصیل بازماند.
مصاحبه با مادر عباس حکیم زاده
۱۰ تن از دانشجویان امیرکبیر در پایان بهمن ماه سال ۱۳۸۷ بازداشت شدند. بازداشت این گروه از دانشجویان در پی اعتراضاتی صورت گرفت که که هدف از آنها اعتراض به دفن اجساد کشته شدگان جنگ و تبدیل آن به بهانهای برای سرکوب حرکتهای اعتراضی دانشجويان توصیف شده، بود.
به گزارش برخی از دانشجویان زندانی درتماس تلفنی به خانوادههای خود گفتهاند، بازجویی از آنان به رغم تعطیلات نوروز ادامه داشته است.
خانوادههای این دانشجویان همچنین از وجود فشار بر فرزندان زندانی خود خبر می دهند. به گفته نزدیکان سه تن از دانشجویانی که با خانوادهشان تماس گرفتهاند، آنان به دشواری حرف میزدند و از وجود فشار و آزار و اذیت ابراز ناراحتی میکردند.
برخی از ۹ دانشجوی دانشگاه پلیتکنیک تهران در تماس تلفنی گفتهاند که همه آنان در انفرادی به سر میبرند.
از دانشجویان تنها احمد قصابان، مجید توکلی و نریمان مصطفوی با خانوادههای خود تماس گرفتهاند.
مهدی مشایخی تنها یک ماه پیش، در آغاز بازداشتش، اجازه تماس یافت و از آن پس خانواده او در بیخبری به سر میبرند. از سرنوشت یاسر ترکمن، که روز ۱۹ اسفند دربرابر دانشگاه بازداشت شد، خبری در دست نیست، و عباس حکیمزاده، آن گونه که مادرش میگوید، از زمان دستگیری تاکنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است.
مادر عباس حکیمزاده: الان يک ماه است که پسرم را گرفتهاند و هيچ تماسی با هم نداشتهايم. او مريض است و ما به شدت نگران اين مسئله هستيم. آخر يک مادر حق ندارد در طول يک ماه با فرزند خود تماس کوچکی داشته باشد؟
ما از هشت صبح تا هشت شب، ۱۲ ساعت دم در زندان و داخل زندان ايستاديم که الان ملاقات می دهند يا يک ساعت ديگر ملاقات میدهند.
قاضی پرونده گفت من الان دارم نامه را فاکس میکنم و فردا اجازه ملاقات داريد. دخترم به قاضی گفته بود، فردا و پس فردا تعطيل است و اگر نگذاشتند ملاقات داشته باشيم، به چه کسی بگوييم؟ قاضی جواب داده، خانم نامه الان جلوی من است. يکی از پدر و مادرها هم که رفته بودند بالا، جلوی آنها نامه را فاکس کرده بودند.
ولی مسئولان زندان اجازه ملاقات ندادند و گفتند معاون امنيت اجازه ملاقات نمیدهد. تا هشت شب بيشتر پدر مادرها مريض شدند، چون هوا سرد بود.
رادیو فردا: يعنی مسئولان زندان به دستور قوه قضاييه توجه نکردند و خودشان تصميم گرفتند که اجازه ملاقات ندهند؟ بله همين طور است. ما شنيديم که قاضی پرونده تماس گرفته و گفته وقتی من حکم ملاقات دادهام، چه کسی روی حکم من حکم ديگری گذاشته است؟ اين مسئله قبل از سال تحويل بود.
برای سال جدید رفتيم ، خيلیها را بازداشت کردند. مادر و شوهر خاله نريمان مصطفوی را گرفتند و ۲۴ ساعت نگه داشتند.
میگويند شکنجه هم شدهاند و دستهای آنها را به درخت بسته بودند، البته من خودم آنها را نديدهام.
گفتيد که آقای حکيمزاده بيمار است؟
بله ستون فقراتش عمل شده و پلاتين در آن گذاشتهاند و هميشه تحت نظر است. او لکنت زبان هم دارد و اگر با او کمی شديد برخورد شود، ديگر قدرت تکلم ندارد.
وکيل آقای حکيمزاده در باره وضعيت او چه میگويد؟
او میگفت من هم که مراجعه میکنم، به من هم جواب نمیدهند و میگويند چرا به اينجا میآيی.
فکر میکنيد چه اقدامی میتوان برای آقای حکيمزاده انجام داد؟
خانم ديگر بايد چه کار کنيم؟ هشت روز تهران بودم و هر روز به دادگاه رفتم. گفتند بازداشت موقت است و هنوز بازجويی او کامل نشده و آزاد هم نمیشود. برويد هر موقع بازجويی تکميل شد، خودمان خبر میدهيم.
چون پدرش هم عمل قلب باز انجام داده و در خانه است، من مجبور شدم دوباره به مشهد بازگردم.
اين مسئله به دانشگاه ربطی ندارد، چون پسرم مدتها پيش فارغالتحصيل شده است و مدرکش را نمیدهند.
هنگام دفن اجساد و شلوغی دانشگاه، اصلاً اين بچه حضور نداشت. او در يک شرکت کار میکند و يک هفته نمیتوانسته به خانه برود. آن شب بعد از يک هفته به خانه رفته است و آنها صبح رفتهاند و او را بازداشت کردهاند.
قبلاً حکم احضار برای او فرستاده بودند يا سرزده آمدهاند؟
هيچ حکم احضاری نبوده و او به دوستانش گفته است که اگر بيايند من فرار نمیکنم و آمادهام. در آن ساختمان پنج واحد آپارتمان وجود دارد که آنها زنگ همه آپارتمانها را زدهاند ولی چون ناشناس بودند، هيچ کس در را باز نکرده است و آنها هم از ديوار بالا رفتهاند.
مدير ساختمان پرسيده شما چه کسی هستيد که از ديوار بالا آمدهايد؟ آنها حکم ورود به منزل را نشان دادهاند و در هر راه پله يک مأمور گذاشتهاند که هيچ کس از خانه بيرون نيايد، سپس قفل را شکسته و وارد خانه شدهاند.
اين بچه خواب بوده و اين که چگونه بيدارش کردهاند و چگونه او را بردهاند، هيچ کس نمیداند. خانه را هم به شدت به هم ريختهاند.
او مريض است و ما بايد حداقل بدانيم زنده است، نکند فردا يک آدم فلج به ما تحويل بدهند.
آن چند نفر ديگر هم که بازداشت شدهاند، مانند آقای حکيمزاده تماس نگرفتهاند؟
چرا، آنها همان زمانی که ما هنوز تا هشت شب توی خيابان ايستاده بوديم، با خانوادههايشان تماس گرفته بودند. برادر آقای توکلی آنجا بود و از شيراز زنگ زدند و به او گفتند که برادرت تماس گرفته است. آقای قصابان هم زنگ زده بود. مصطفوی و احمد قصابان چند بار ديگر هم زنگ زدهاند، ولی نمیدانم چرا بچه من زنگ نمیزند.
همه آنهايی که با خانوادههايشان تماس گرفتهاند، به شدت ناراحت بودند. خانم مصطفوی میگفت من حرف زدن بچهام را میشناسم، مثل اين که آنجا کسی بالای سرش ايستاده بود و چيزی را به او ديکته میکرد.
رادیو فردا
مادر محمد پورعبدالله، دانشجوی زندانی: نگران حال پسرم در زندان هستم
بیست و چهارم بهمن ماه سال ۸۷، محمد پورعبدالله، دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه تهران، در منزلاش دستگیر و به مدت یک ماه در بازداشتگاه انفرادی نگهداری شد، اما روز بیست و هشتم اسفند او را به زندان قزلحصار منتقل کردند.
محمد پورعبدالله از جمله دانشجویان چپ بود که سال گذشته نیز دستگیر شده بود. خانوادهی این دانشجو، در اعتراض به دستگیری و بیاطلاعی از وضعیت فرزندشان، هنگام آغاز سال جدید، درکنار زندان قزل حصار حضور پیدا کردند.
پیگیریهای خانواده پورعبدالله هنوز نتیجهای نداده است. مادر او درباره وضعیت فرزندش میگوید:
یک شب مانده بود به شب عید، فرزند من را از اوین به زندان قزلحصار منتقل کردند.
در زندان قزلحصار مجرمینی را که به جرم خرید و فروش مواد مخدر دستگیر شدهاند نگهداری میکنند.اما متاسفانه بچه من را هم به آنجا بردند. با ما تماس میگیرد. دو روز اول که در قرنطینه بود، حالش خیلی بد بود، نگران و ناراحت بود.برای اینکه در سالن ۱۵۰نفری که همه مجرمین موادمخدر بودند، فرزند من با آنها در یک سالن بود. این دو روز خیلی برایش سخت بود. بعد از قرنطینه به بند رفته است.
روز گذشته هم من ملاقاتش کردم. محیط زندان را که دیدم، خیلی نگران شدم. برای اینکه یک دانشجوی ۲۳- ۲۴ساله در یک محیطی که همه موادی هستند و مشکلدار ، تحمل آن محیط برایش خیلی سخت است.
دیروز که شما با آنها ملاقات داشتید، روحیهاش چطور بود؟ چه میگفتید؟
روحیهاش خوب بود. ولی احساس میکنم برای اینکه به ما روحیه بدهد بیشتر میگوید من اینجا مشکلی ندارم.
ولی بالاخره در زندانی که همهجور آدم و همهجور خلافکار است، تحمل بقیه برایش خیلی سخت است.
از نظر بهداشتی من نگرانم. چون این زندان از نظر بهداشت پایین است و هم از نظر روحی نگرانم که مشکلی برای بچهام پیش نیاید.
وقتی شما به مسوولین زندان مراجعه میکنید دربارهی آزادی ایشان و آنچه در انتظارشان است، به شما چه میگویند؟
زمان دستگیریاش که به ما خبر دادند که دستگیر شده، ما مراجعه کردیم به دفتر پیگیری و بعد رفتم زندان اوین، بعد رفتم دادسرا. هیچکدام اصلاً به ما جواب نمیدادند که آیا فرزند من اینجاست یا نه.تا اینکه روز بعد خودش زنگ زد و گفت: «مامان من اوین هستم و حال من هم خوب است، نگران نباشید.»
بعد در پی همان تماسهایی که گرفت، من مدام مراجعه میکردم به مراجع قضایی، دادسرا، زندان. بعد از چندین بار مراجعه، گفتند که بله پروندهاش در دادسراست و فرزند شما هم در اوین است. ولی ملاقات ندارد، ممنوعالملاقات است و تلفن هم نمیتوان بزند. نمیتوانیم با او تماس بگیریم و خودش هم نمیتوانست با ما تماس بگیرد که اصلاً ببینم فرزندم از نظر جسمی روحی در چه حالی است.بعد از چند بار مراجعه به دادسرا و اصرار من، قاضی پرونده به من یک نامه داد که من میتوانم بچهام را ملاقات کنم.
البته در حضور بازجو، بازجویش هم حضور داشت. من او را ملاقات کردم. بعد بالاخره آدم مادر است دیگر، میبیند بچهاش در محیط زندان است. آن هم انفرادی، حضورش در انفرادی برای من خیلی سنگین بود.
اگر به مدت یک ماه فرزندم را در انفرادی نگه دارند هم برای من و هم برای فرزندم شکنجه است.
الان میخواهید در ادامهی تلاشهایتان برای آزادی پسرتان چه کاری انجام بدهید؟
من تا به حال که سکوت کردهام. گفتم شاید سکوت باعث شود که بچهی من زودتر آزاد شود و با هیچ رادیو خارجی تماس نگرفتم، اما واقعاً دیگر تحمل من تمام شده است. گفتم تنها راهی که شاید بتوانم به فرزندم کمک کنم این است که با رسانهها تماس بگیرم و وضصعیت خودم و بچهام را به گوش جهان و مسوولین مملکت برسانم تا بتوانم کاری برای بچهام انجام بدهم.
رادیو زمانه
ادامه بازجویی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در تعطیلات سال جدید
تعدادی از دانشجویان دربند دانشگاه امیرکبیر با تماس تلفنی با خانواده هایشان از ادامه بازجویی ها و فشارهای غیرانسانی خبر دادند.
طی روزهای اخیر در حالی ۳ نفر از دانشجویان با خانواده های خود تماس گرفتند که به گفته خانواده های آنان، این دانشجویان به هنگام صحبت کردن دچار مشکل بوده و از فشارهای بسیار زیاد بر خود همراه با آزار و اذیت، ابراز ناراحتی می کردند.
به گفته دانشجویان از آنجائیکه هر ۹ دانشجوی بازداشت شده پلی تکنیک در سلول های انفرادی به سر می برند، تنها بازجویان بر آنها نظارت داشته و به برخی از آنها اجازه تماس تلفنی می دهند. همچین یکی از دانشجویان از ادامه بازجویی ها به روش های غیرانسانی همراه با آزار جسمی و روانی خبر داد. وی گفته است در تمامی روزهای گذشته علیرغم تعطیلات بازجویی ها ادامه داشته است.
این در حالی است که از وضعیت تعدادی از دانشجویان همچون عباس حکیم زاده و مهدی مشایخی که پس از اعتراضات صورت گرفته به دفن اجساد کشته شدگان جنگ در دانشگاه پلی تکنیک بازداشت شدند، هیچ گونه اطلاعی در دسترس نیست. در حالی که یک ماه از بازداشت حکیم زاده، مشایخی، مصطفوی و قصابان می گذرد، عباس حکیم زاده هیچ گونه تماسی نداشته است و از وضعیت وی هیچ اطلاعی در دسترس نیست.
همچین مهدی مشایخی که به وی اجازه داده شده بود در روزهای اول بازداشت، با خانواده خود تماس بگیرد و وضعیت خود را اعلام کند، پس از آن هیچ گونه تماسی نداشته و وضعیت سلامتی وی نیز در ابهام است.
احمد قصابان نیز طی روزهای گذشته برای اولین بار با خانواده خود تماس گرفته و علیرغم ابراز ناراحتی و مشکل وی در صحبت کردن، گفته است که از وی خواسته شده است تا بگوید حالش خوب است.
وضعیت سلامت حسین ترکاشوند و مجید توکلی در ابهام می باشد. این دانشجویان در ۱۷ بهمن ماه به همراه اسماعیل سلمانپور و کوروش دانشیار بازداشت شدند.
حسین ترکاشوند تاکنون هیچ گونه تماسی با خانواده خود نداشته است. مجید توکلی نیز در ۲ روز مانده به سال جدید و هنگامی که خانواده اش برای ملاقات از شیراز به تهران آمده بودند، با آنها تماس گرفته و از آنها خواسته بود که از مقابل زندان اوین بروند. برادر مجید توکلی در مورد تماس وی گفته بود: “تماسهایشان خیلی عجیب بود. همینکه تماس میگرفتند، به جای سلام علیک، میگفتند: «بروید خانه، ما ملاقات نداریم».” برادر مجید توکلی در این زمینه گفت: «بچهها که تماس گرفته بودند، خیلی اضطراب داشتند. دادستان کنار دست آنها ایستاده بوده و به آنها میگفته: «مگر ما نگفتیم، به خانوادههایتان بگویید که حالتان خوب است». از دانشجویان میخواست که عین این جمله را به خانوادههایشان بگویند.»
همچنین از وضعیت یاسر ترکمن که در روز ۱۹ اسفندماه در مقابل دانشگاه امیرکبیر توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شد، هیچ گونه اطلاعی در دسترس نیست.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
سلام
بیشتر از سی سال پیش خونهای ملت ما درخت استقلال ، ازادی ، جمهوری اسلامی را میوه دا ر کرد ولی متاسفانه رهبران ما غصهٔ پول چینی ها و معاملات با اینها را میخورند و یا اینکه غصهٔ. این فلسطینیها و یا بدتر از همه حزب الهی ها را میخورند . هرکس ریش داره با یک اسلحه ادعای اسلامی بودن میکنه . من هزار با ر برای جمهوری اسلامی حقیقی جان میدهم ولی حاضر نیستم یک قطره خون برای این اسلام خراب کنها بدهم . امیدوارم این رهبران ما در روز سال گرد انقلاب فریاد االله و اکبر های مردم را دلیل بر اغتشاشگری تعبیر نکنند همین الله و اکبر های مردم بود که رهبران ما را بر کار گزا شت . بنده سی سال پیش در مدرسهٔ طلاب قم درس خواندم و دو سال و نیم زندان شاه بودم . الله و اکبر
سلام ، رهبر عزیز حضرت آیت الله خامنهای فرمودند آزادی سخن و تظاهرات برای مصر ییها و تونسیها و همچنین مردم لیبی حلال است ، فقط میخواهم بپرسم آیا این آزادی فقط برای سنی هاست یا برای شیعیان هم هست ؟ چیزی که خیلی واضح است اینکه کشتن مسلمآنانی که فقط آزادی حقیقی میخواهند دوباره مد شده ، چه در خارج و چه در مملکت خودمآن.
سلام امیدوارم که بالاخره مسئولین و روسای مملکتمون به عقل رسیده باشند و دست از بازی کردن با نیروی اتمی کشیده باشند. این ژاپنیها که انقدر وارد بودند بدبخت شدند حالا چه برسد به ما که کارشناسانمون یه سری روسی هستند که مثل چینیها و ژاپنیها به خدا ایمان ندارند حالا چطور میشه دلشون به حال ما بسوزه.این همه نفت داریم این همه سد داریم اما تا مردم را به پودر تبدیل نکنند ول کن نیستند. من فدای ولایت فقیه و رهبرم نه این دولتیها.
Post a Comment