حاج کاظم رئيس زندان گوهردشت واداربه تن دادن به خواسته های فوري زندانیان سیاسی شد

بنابه گزارش فعالين حقوق بشر مهرداد لهراسبی از دستگیر شدگان ١٨ تیر ٧٨ در اعتراض به ادامه بازداشت غیر قانونی خود و شرایط غیر انسانی حاکم بر زندانیان سیاسی روز شنبه ٢٢ دی ماه دست به اعتصاب غذا زد. در دومين روز اعتصاب او يعني روز ٢٣ دي بدستور رئيس زندان گوهردشت که حاج کاظم نام دارد٬. زندانیان سیاسی مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفتند. و مهرداد لهراسبي به سلول انفرادي منتقل گرديد. در جريان اين حمله يکي از زندانيان سياسي بنام حشمت ساران از ناحيه سر دچار خونريزي گرديد و بهروز جاويد تهراني دستش زخمي شد و همچنين افشين بايماني زخمي شد. در اين رابطه زندانيان سياسي زندان گوهردشت در ٢٣ دي بيانيه اي علني منتشر کردند و در اعتراض به اين مساله ساير زندانيان به زندانبانان فرصت دادند و اعلام کردند که در صورتيکه مهرداد لهراسبي به بند قبلي انتقال داده نشود و اين فشار ها پايان نپذيرد٬ همگي دست به اعتصاب خواهند زد. در جريان همين اعتراض بود که بابک دادبخش در ٢٥ دي و بهروز جاويد تهراني در ٢٦ دي دست به اعتصاب غذا زدند و لبان خود را دوختند.
تحت فشار اين اعتراضات روز چهارشنبه ٢٦ دي حاج کاظم رئیس زندان وادار شد که به خواسته های زندانیان سیاسی تن در دهد. و به آنها قول داد که مهرداد لهراسبی را به بند باز خواهد گرداند و او را در اصرع وقت آزاد خواهد کرد.
بدين ترتيب مهرداد لهراسبی پس از ٥ روز ماندن در سلول انفرادی و تحمل شراط بسیار سخت حاکم بر آنجا٬ روز پنجشنبه ٢٨ دی به بند زندانیان سیاسی باز گردانده شد. و بهروز جاوید تهرانی نيز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
زندانيان سياسي در زندان گوهردشت توانستند با اعتراض متحد خود خواستهاي فوري خويش را بر زندانبانان تحميل کنند. کميته مبارزه براي آزادي زندانيان سياسي ضمن ابراز خوشحالي از پايان يافتن اعتصاب غذاي بهروز جاويد تهراني و موفقيت آنان به بازگراندن مهرداد لهراسبي به کنار ديگر همبندانش٬ مسئوليت خود ميداند که اعلام کند که اعتصاب غذا و آن شيوه هايي از بيان اعتراض که سلامتي زنداني را به خطر مي آندازد٬ را راه مناسب ابراز اعتراض نميداند و بر اشکالي چون اعتراض متحد همه زندانيان سياسي و دادن بيانيه هاي علني در مورد وضعيت خود رو به جامعه و سطح جهاني و جلب وسيعترين حمايت از سوي مردم و کل جهان تاکيد دارد.
جمهوري اسلامي در ادامه تلاش براي سرکوب اعتراضات مردم در جامعه٬ فشار در درون زندانها را بالا برده است. ملاقات ها کم و بعضا لغو شده است. وضع غذا بسيار نامساعد است. در اين سرماي شديد زمستان و قطع گاز زندانيان از سرماي سلولها رنج ميبرند. و در مقابل کوچکترين اعتراضي مورد ضرب و شتم قرار ميگيرند. خانواده هاي زندانيان سياسي در مبارزه براي آزادي زندانيان سياسي٬ و اعتراض به شرايط وخيم آنان در زندان نقش اساسي دارند. انعکاس اخبار زندان در سطح جامعه و جلب حمايت وسيع مردم و جهان٬ يک بخش مهم کاريست که عمدتا بر دوشن اين خانواده ها قرار دارد٬ بايد با تمام قوا براي آن کوشيد. .
کميته مبارزه براي آزادي زندانيان سياسي خود را در کنار اين خانواده ها ميداند و براي آزادي بدون قيد و شرط همه زندانيان سياسي و شکل دادن به يک کمپين سراسري براي بازگشايي درب زندانها تلاش ميکند.

زنداني سياسي آزاد بايد گردد
کميته مبارزه براي آزادي زندانيان سياسي
تلفن تماس: 00447779898968
٢٨ دي ١٣٨٦- ١٨ ژانويه ٢٠٠٨

سه شنبه ۲ بهمن - انتشار گزارشی تکان دهنده از وضعیت زندان رجایی شهر توسط فعالین حقوق بشر
آقای بابک دادبخش زندانی سیاسی تبعیدی به زندان رجایی شهر( گوهردشت کرج ) که تنها به دلیل تبلیغ و همکاری در جمع آوری مستندات مربوط به کتاب لانه فساد و ارائه ان به بازرسانی که جهت بازرسی از آنچه که در کتاب لانه فساد شرح داده شده بود به زندان مراجعه کرده بودند هم اکنون در زندان گوهردشت از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم است نامبرده در اعتراض به وضعیت مذکور بیش از ۷ روز است که با اعلام اعتصاب غذا اقدام به دوختن لبان خود نموده است.
مسئولین زندان در تدوام اعمال فشار بر این زندانی سیاسی وی را به خطرناکترین نقطه زندان ، سالن ۱۳ اندرزگاه ۵ منتقل نموده اند.
این مجموعه با ارائه گزارشی مستند از وقایع رخ داده از ۱۸ ماه اخیر در این مسلخ انسانی توجه سازمان ها و مدافعان حقوق انسانی را نسبت به در خطر بودن جان بابک دادبخش چه به لحاظ شرایط خطرناک و فقدان امنیت جانی و چه به لحاظ تدوام اعتصاب غذای نامبرده در وضعیت نامساعد جسمی وی جلب می نماید .
آنچه در زیر می آید وقایع روی داده در ۱۸ ماه در سالن ۱۳ اندرزگاه ۵ که تنها ظرفیت نگهداری ۱۵۰ زندانی را دارد می باشد.

کسانی که در درگیری های ۱۸ ماه گذشته اندرزگاه ۵ سالن ۱۳ زندان رجایی شهر به قتل رسیدند :
۱-مسعود نقی
۲-سعید محمدی
۳-اصغر فوقانی
۴-حسین ارجمندی
۵-فرهاد درویشی
۶-داوود بقایی
۷-مهران محمدی (مهران محمدی در اثر داشتن چاقویی که خودش مدعی بوده رئیس زندان به وی داده است تا یکی از زندانیان را به قتل برساند به دلیل تحریک زندانیان وی را به قتل رساندند و با زدن ۶۰ ضربه چاقو سرش را از بدنش جدا کردند/۵۰ روز پیش )
۸-مهرداد سبک دست
۹-غلام بزرگ زاده
۱۰-عباس اسکندری
۱۱-احمد نوروزی
۱۲-حاج عبدالرضا
۱۳-ابراهیم گلشنی
اسامی خودکشی ها در اندرزگاه ۵ سالن ۱۳ زندان رجایی شهر :
۱-محمد تیمسار
۲-سید مرتضی
۳-رضا زندی
۴-سید جواد
۵-شهبازی
۶-فریدون دراز
۷-رضا شاه حسینی
۸-بابک خوانساری

مرگ های مشکوک در اندرزگاه ۵ سالن ۱۳ که با نام خودکشی صورت گرفته است :
۱-سیامک بنده لو ( بر اثر تزریق آمپول بی هوشی در بهداری به قتل رسیده است)
۲-علی شریفی ( به دلیل توهین به رئیس زندان و رئیس سابق حفاظت آقای خادم با لباس زیر در انفرادی حلق آویز شده است)
۳-محمد عظیمی ( حلق آویز در انفرادی )
۴-اصغر نصیری ( شیوه قتل وی به شکل حلق آویز بوده است و پس از حلق آویز با خوراندن قرص های روانگردان قتل وی را خودکشی جلوه داده اند)
۵-منصور قزوینی ( حلق آویز در انفرادی )
۶-محمد رنجبر ( حلق آویز در انفرادی )
۷-اصغر کرمی ( حلق آویز در انفرادی)
۸-محمد فلاح ( حلق آویز در انفرادی)
۹-حمید رحیمی ( در حین اعتصاب غذا و برای شکستن اعتصاب شکنجه شده است و بر اثر شکنجه ها فوت کرده است)
۱۰-سید محمد رسولی ( به بهانه حمل مواد مخدر در زندان به شدت شکنجه شده است و بر اثر شکنجه ها طحال وی پاره شده است وکلیه های او دچار خونریزی شده و فوت کرده است در گزارش زندان عنوان شده است که به دلیل بلعیدن مواد فوت شده است)
۱۱-مرتضی جعفری ( ۴۵ روز پیش ابتدا خفه شده و سپس حلق آویز شده است )
۱۲-مهدی نادری ( پس از ۱۱ سال در درگیری بهداری زندان مجروح شده است و در انجا نیز فوت کرده است)
۱۳-فرهاد ( بر اثر عدم رسیدگی پزشکی فوت کرده است)

اسامی کسانی که در سالن ۱۳ اندرزگاه ۵ بر اثر شکنجه ها دچار شکستگی استخوان شده اند :
۱-احد سکوئیان (توسط محمد علی پور و کاظم کنگرانی از ناحیه ساق پا و دست دچار شکستگی شده است )
۲-محمد علی پور ( از ناحیه صورت ، گونه و بینی شکسته شده است و سپس به زندان سنندج منتقل شده است)
۳-شاهین ترکی ( از ناحیه دست دچار شکستگی شده است )
۴-فریدون سمیعی ( از ناحیه پا دچار شکستگی شده است )
۵-احمد الیاسی ( رئیس کنونی زندان که زمانی رئیس حفاظت بوده است به وسیله دسته کلنگ پاهای وی را از ناحیه ساق شکسته است و پس از پیگیری های خانواده الیاسی از سوی مراجع قضایی دیه دریافت شده است )
۶-حمید علی نبی ( در حالی که گلوله به وی اثابت کرده است مدتها در سلول انفرادی تحت شکنجه قرار گرفته است )
۷-سید ابوالفضل اعتمادی ( در بیرون از زندان با رئیس زندان مشکل شخصی داشته اند بدون حکم قضایی به اندرزگاه ۵ منتقل شده و با تحریک زندانیان وی را با چاقو مورد ضرب و شتم قرار دادند )
۸-بهمن معصومی ( در بیرون از زندان با رئیس زندان مشکل شخصی داشته اند بدون حکم قضایی به اندرزگاه ۵ منتقل شده و با تحریک زندانیان وی را با چاقو مورد ضرب و شتم قرار دادند )
۹-جواد سلطانی ( از ناحیه دست دچار شکستگی شده است )
۱۰- ناصر رجبی ( از ناحیه دست و پا دچار شکستگی شده است )
۱۱-همت قنبری ( آقای خادم رئیس سابق حفاظت با میله فلزی دست پای وی را شکسته است و سپس با زدن ضربات باتوم باعث اختلال حواس این زندانی شده است بطوری که در مقابل دستشویی و یا بر روی موزایک های سرد سالن می خوابد )

اسامی کسانی که در اندرزگاه ۵ سالن ۱۳ زندان رجایی شهر فراموش شده اند :
۱-فیروز شهابی ۲۷ سال زندان
۲-یحیی مجاوری ۲۷ سال زندان (بیش از ۶۰ سال سن دارد)
۳-صلاح الدین قربانی ۲۳ سال زندان (بیش از ۶۰ سال سن دارد)
۴-صلاح دادخواه ۲۳ سال زندان (بیش از ۶۰ سال سن دارد)
۵-غلام جابری ۱۸ سال زندان
۶-زیدان ویسی ۲۰ سال زندان
۷-نادر صادقی ۱۴ سال زندان
۸-فرامرز تورنگ ۱۷ سال زندان
۹-مجید کتانی ۱۴ سال زندان
۱۰-محمود ترابی ۱۵ سال زندان ( فقط به خاطر ۲میلیون بدهی )
۱۱-بابا ارسلان قربانی ۲۳ سال زندان (بیش از ۷۰ سال سن دارد و ایام زندان خود را بدون ملاقات سپری نموده است)
۱۲-حمید ابوالحسنی ، ۲۰ سال زندان
۱۳-سعید علم دار ، ۱۶ سال زندان
۱۴-رحمت گودرزی ، ۷ سال زندان ( به حالت جنون رسیده است )
۱۵-رضا صدری ، ۱۳ سال زندان
۱۶-عباس همدانی ، ۸ سال زندان ( به حالت جنون رسیده است ، تکنسین برق)
۱۷- سید فخرالدین صدر افشار ، ۱۵ سال زندان ( به حالت جنون رسیده است )
۱۸- مسعود حبیبی ، ۱۰ سال زندان ( به خاطر ۱۰ میلیون تومان دیه )
۱۹- رسول خادمی ، ۶ سال زندان ( به خاطر ۱۰ میلیون تومان دیه )

برخی فجایعی که دراندرزگاه ۵ سالن ۱۳ زندان رجایی شهر در طول یک سال گذشته رخ داده است :
۱- حسن ترکی ( به حالت جنون رسیده و آنقدر نماز خوانده است که اکنون خود را پیغمبر می نامد )
۲-علی فتح الهی ( در درگیری تا پای مرگ رفته و شب در خواب مورد اثابت بیش از ۳۰ ضربه چاقو قرار گرفته و از تمام نقاط بدن که مورد جراحت واقع شده است ریه های چپ و راست دچار شکاف شده است و بیش از ۷ روز از این صدمات نگذشته است )
۳-بهروز شریعتی ( شاکی پرونده به دلیل عدم توانایی در پرداخت دیه وی را به زندان سپرده است اما مسئولین زندان با اعمال سلیقه شخصی و با جمع آوری مبلغ دیه وی را اعدام کردند )
۴-ابراهیم ایلام لو ( برادرش را که زندانی اعدامی بود در حیات زندان در مقابل چشمان وی اعدام کردند ولی به دلیل پاره شدن طناب زندانی از چوبه دار به زمین افتاده است و سپس به گوش ای از حیات پناه برده ، مسئولین زندان وی را کشان کشان به پای چوبه دار بردند و وی را مجددا اعدام کردند و این حادثه باعث دیوانگی و جنون ابراهیم ایلام لو شده است )
۵-دو زندانی اعدامی در سال ۸۴ با یک طناب دار در زندان اعدام شد و برخی از زندانیان را نیز به زور به محل اعدام منتقل کردند تا صحنه اعدام را ملاحظه کنند .
۶-جمشید مال میر و فردی به نام اکبری از متولیان اجرای حکم اعدام که از پاهای یک زن اعدامی آویزان شدند تا وی سریعتر و با شدت درد بیشتری اعدام شود.
۷-اعتای ملاقات خصوصی یا شرعی با اعمال سلیقه از سوی متولیان زندان برای افرادی صادر می شود که حاضر هستند با دستور مسئولین زندانی را در زندان به قتل برسانند و یا ضرب و شتم کنند ، شهادت دروغ به نفع مسئولین زندان بدهند ، جاسوسی سایر زندانیان را برای مسئولین انجام دهند و ….
توضیح۱ : برخی از قتل هایی که در اینگونه بند ها با دستور مقامات زندان انجام میگیرد اکثرا در حیاط زندان بوده است و برای آنکه مدرکی از درگیری وجود نداشته باشد دوربین های مدار بسته زندان را به سمت آسمان هدایت می کنند ، این آمار تنها از اندرزگاه ۵ سالن ۱۳ زندان رجایی شهر ( گوهردشت ) کرج می باشد و امار سالن های دیگر و یا بند های دیگر زندان مدنظر قرار نگرفته است ، لازم به ذکر است به غیر از دو مورد تمامی موارد در فاصله زمانی ۱۸ ماه گذشته در این سالن رخ داده است
توضیح۲: اینجا خدا وجود ندارد. نام این گزارش مستند از جمله قصار معروف علی محمدی معاونت قضائی زندان رجایی شهر که همواره در بدو ورود زندانیان به این زندان طوطی وار به صورت ” از بهشت به جهنم خوش آمدید ، خدای رجایی شهر با خداهای دیگر فرق دارد ، اینجا خدا وجود ندارد ” بیان میشود برداشته شده است.
فعالین حقوق بشر در ایران


No comments: